RoopeTukia Opiskelijoiden äänellä

Haluan tulevaisuuden

  • Lähde: IPCC
    Lähde: IPCC

Haluan tulevaisuuden #NytOnPakko

Puhumme paljon ilmastonmuutoksesta. Käsissämme on kuitenkin ilmastokatastrofi. Tämä on suurin haasteemme, johon joudumme vastaamaan. Haaste, joka vaatii jokaiselta konkreettisia ilmastotekoja. Meidän on muutettava elämäntapaamme perustavanlaatuisesti. Samalla on muutettava kokonaisvaltaisesti yhteiskunnan toimintaa, sillä #NytOnPakko toimia.

 

Äärimmäisen motivoivaa oli nähdä tuhansia ihmisiä marssimassa Helsingin kaduilla vaikuttamassa itselleen tärkeään asiaan. Kestävän ilmastopolitiikan vaatimukset eivät jääneet keneltäkään kuulematta. Ilmastokatastrofi onkin aikamme tärkein sukupolvipoliittinen kysymys. Toista asuinkelpoista planeettaa ei ole. Minä vaadin ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja toteutan omalta osaltani tavoitetta tukevia toimia.

 

Toivon, että myös Helsingin Sanomien kirjoitus hallitusten välisen ilmastopaneeli IPCC:n raportista on herättänyt sekä yksittäiset kansalaiset että päättäjät katastrofin tuomaan uhkaan. Kukaan ei voi jättäytyä pois. Me opiskelijat voimme jakaa valveutuneisuuttamme eteenpäin. Näyttämällä esimerkkiä opiskelijaliikkeenä nostamme ensi kevään eduskuntavaalien pääteemaksi sukupolvipolitiikan.

 

Meidän on yhdessä aika vaatia kestävää kehitystä niin päättäjiltä kuin jokaiselta kansalaiseltakin. Nuoreen sukupolveen kuuluvana voin tätä vaatia, sillä haluan meille tulevaisuuden. Meillä ovat sekä tiedot että taidot ilmastokatastrofin pysäyttämiseen. Haluamme teidät kaikki mukaan luomaan kestävää ilmastopolitiikkaa tulevaisuuden sukupolville.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Silloin kannattaa suunnata maailman isoihin pyötiin saarnaamaan, Suomi Finland ei ole ongelma saastuttajana. Toivoisin näihin hiukan realismia.

Toimituksen poiminnat